SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kävlinge Gymnastikförening
Om föreningen

HISTORIA
Kävlinge Gymnastikförening grundades den 23 april 1923 med den första ledaren vid namn Svea Johnsson, som var gymnastikdirektör i Lund. Till en början erbjöds kvinnlig motionsgymnastik, så kallad husmorsgymnastik. 1968 startade den första barngymnastiken, som är grunden till dagens huvudsakliga verksamhet. Denna kompletterades år 1978 då föreningen började tävla i truppgymnastik.

Fram till 2015 har föreningen bedrivit gymnastikverksamhet i Kävlinge och Furulund. Under 2015 gick Kävlinge Gymnastikförening och Lödde Motion ihop för att bli en stor förening med totalt cirka 550 aktiva barn och ungdomar från 2,5 års ålder upp till ungefär 15 års ålder. Föreningens tävlingsgymnaster ställer upp i tävlingar i både Skåne och Sverige en till två gånger per termin.

Föreningen har flera gånger arrangerat tävlingar där lag från hela Skåne har deltagit. Under våren 2016 deltog cirka 80 lag i Skånska Mästerskapen 1, 2 och 3 som hölls i Korsbackahallen i Kävlinge.

MÅL OCH RIKTLINJER
Ledare och styrelse inom Kävlinge Gymnastikförening arbetar utefter följande mål och riktlinjer:

En bra grund för fortsatt gymnastiserande. Vår verksamhet följer en röd tråd, från de mest grundläggande rörelser såsom att barnen i de yngsta grupperna lär sig hoppa jämfota till att steg för steg öka svårighetsgraden så att när gymnasten når tonåren ha förutsättning att klara av avancerade gymnastiska moment såsom volter av olika svårighetsgrad. Vi delar in gymnasterna i grupper efter ålder och även i ett stegsystem som tar hänsyn till gymnastens kunskap och mognad för tillfället. Vår verksamhet är öppen för alla som vill träna gymnastik, från motionsnivå en timme i veckan till tävlingsverksamhet med träning flera dagar i veckan.

Styrka och rörlighet samt bättre kondition och koordination. Varje träningspass innehåller rörelser av alla slag hoppa, springa, krypa, hänga, klättra. Målet är att våra medlemmar ska få en allsidig träning som ger dem en god fysik redan från tidig ålder och förutsättning för fortsatt idrottande, oavsett om så sker i vår förenings regi eller inom övriga föreningar i kommunen.

Rörelseglädje. För att kvalitetssäkra vår verksamhet så utbildar vi samtliga ledare i Svenska Gymnastikförbundets regi. Vi uppmuntrar dem också att fortbilda sig för att hålla sig ajour med utvecklingen inom sporten, få tips och idéer som kan variera träningsupplägget och få ny energi i ledarskapet för att kunna entusiasmera gymnasterna så att de känner en glädje i att gå till gymnastikträningen.

Ett gott kamratskap och en bra laganda. Vi, som idrottsförening, ser oss som en viktig del av våra medlemmars fritid då vi vid sidan om familj och skola utgör ett kontaktnät där vi vill skapa ett gott kamratskap och låta barnen och ungdomarna få vara en del av och skapa en god laganda.

 
Klädleverantör